Určení velikosti

Aby náramky co nejlépe padly a dělaly Vám radost, ptáme se v rámci objednávky vždy raději na rozměry - obvod zápěstí, na kterém budou nošeny. Je vždy lepší, pokud rozměry známe a můžeme udělat náramky na míru. Pokud tedy máte možnost, změřte prosím obvod zápěstí před kloubem - tedy blíže k prstům než k lokti. Pokud nám v rámci objednávky nesdělíte jakou si přejete vyrobit velikost náramku, vyrobíme Vám náramek v univerzální velikosti (UNI). 

 

Individuální požadavky napište do poznámky pro prodejce v průběhu nákupu v nákupním košíku (karta č. 3 - "Informace o vás").

  

Přibližné rozměry univerzálních velikostí:

Dámské 

Šňůrkové - 14-20 cm (nastavitelnost)

S minerály- 16 cm

Kotníkové - 19-25 cm

Šňůrkové náhrdelníky - 45-60 cm (nastavitelnost, dle typu náhrdelníku)

 

Pánské

Šňůrkové - 16-23 cm (nastavitelnost)

S minerály - 18 cm

Šňůrkové náhrdelníky - 45-80 cm (nastavitelnost, dle typu náhrdelníku)

 

Dětské

Rozměry dětských náramků je vždy lepší řešit individuálně. V případě, že neznáte obvod zápěstí, bude nám stačit věk dítěte. 4 leté dítě může mít obvod zápěstí 13cm, ale každý je jinak veliký a u dětí to pak platí dvojnásob.

 

Určení velikosti:

Korálkové náramky

Pokud obvod zápěstí změřit nemůžete, protože je náramek zamýšlen jako dárek, zkuste prosím změřit velikost podle již stávajícího náramku, nebo i např. hodinek. V takovém případě nám stačí případně změřit i jen jejich průměr - zapnutých.

Pokud by ani to nebylo možné, tak budeme rádi alespoň za přiblížení, zda bude náramek nošen na spíše silnější, či štíhlejší ruce, což je velmi obecné a subjektivní. Pro takové určení odhadem pak můžete změřit svou ruku a podle toho budete mít představu o kolik menší, či větší ruku má partner/partnerka.

Šňůrkové náramky - nastavitelné

U nastavitelných náramků na šňůrce, není změření velikosti tak stěžejní jako u korálkových. Díky nastavitelnosti je lze udělat v univerzální velikosti s relativně velkou rezervou. Ale i u šňůrkových náramků jsme vždy raději, pokud rozměry známe a můžeme je udělat na ten ideální rozměr. Také proto, aby např. korálky u zakončujících uzlíků byly v hezké pozici, nebo aby se dobře navlékaly přes ruku.

Pokud nemáte možnost změření, postačí nám alespoň přibližný odhad velikosti, na jak štíhlé, případně silnější ruce bude náramek nošen, k tomu Vám může pomoci velikostní tabulka.

Na ocelovém lanku - s nastavovacím řetízkem.

Veškeré náramky, ale i náhrdelníky s nastavovacím řetízkem, vyrábíme s určitou rezervou pro nastavení velikosti (většinou několikacentimetrovou), většinou nahoru i dolů. I tak se ale hodí, pokud víme Váš ideální, popřípadě nejmenší rozměr, který můžete nosit. Náramek si pak můžete zapnout dle potřeby.

Pro orientaci, běžně používané velikosti náramků jsou následující (v závorce obvod v centimetrech): dětská velikosti (je potřeba řešit individuálně, menší než 13 cm),  2XS (14 cm), XS (15 cm), S (16 cm), M (17 cm), L (18 cm), XL (19 cm), 2XL (20 cm), 3XL (21cm), 4XL (22 cm), větší vždy individuálně. Velikosti jsou totožné u pánské i dámské verze.

 

Orientační velikostní tabulka 

velikost* dětská  2XS 
 XS 
 S
 M 
  L 
 XL 
 2XL 
 3XL 
 4XL 
 rozměr**  menší než 13 14 15 16  17 
 18 
 19  20  21 22

* Velikosti jsou totožné u pánské i dámské verze.

** Rozměr je udáván v centimetrech.

 

Odkaz na wikihow.com, jak měřit obvod zápěstí:

https://www.wikihow.com/Measure-Wrist-Size

My preferujeme měření mezi zápěstním kloubem a rukou (č. 1 v odkazu). Ve výsledku je dobré měřit tam, kde chcete náramek nosit.

 

Děkujeme,


Pavla a Lenka, Twins Life Blog ❤

Zpět do obchodu