FAQ, doprava, platba a péče o šperky

 

 

Doprava

Za jak dlouho budu mít šperky doma?

Vždy se snažíme objednávku vyřídit co nejdříve. Od připsání platby na účet za vaši objednávku odesíláme balíček obvykle do 5 pracovních dnů. Dále cesta záleží na zvoleném dopravci.

Pokud víte, že šperky potřebujete k určitému datu (např. jako dárek), určitě nenechávejte objednávku na poslední chvíli a pokuste si udělat časovou rezervu. V každém případě, pokud na objednávku spěcháte, ozvěte se nám. Ať již prostřednictvím sociálních sítí, e-mailem, nebo alespoň poznámky u objednávky. Po domluvě jsme schopny takovéto zásilky odeslat již druhý den. Také pak doporučujeme využít služeb Zásilkovny.

Údaje níže jsou průměrné dny doručení, které jsou vypozorované ze skutečně odeslaných zásilek.

 

Zásilkovna - doručení na výdejní místo -  89,- Kč; nejspolehlivější a nejlevnější způsob - obvykle 2 dny cesty.

Zásilkovna - doručení na adresu -  119,- Kč; zhruba 3 dny cesty.

 

Česká pošta - doporučené psaní -  90,- Kč; běžně 2-3 dny cesty. Termín doručení není poštou garantován.

Česká pošta - doporučené psaní prioritní -  100,- Kč; obvykle doručení druhý den od odeslání. Termín doručení není poštou garantován.

 

Osobní odběr standardně nenabízíme. 

Platba

Jakým způsobem mohu zaplatit?

V našem e-shopu můžete zaplatit on-line platební kartou, rychlým on-line platebním převodem, nebo běžným převodem z účtu.

Platbu na dobírku umožňujeme pouze při způsobu dopravy přes Zásilkovnu na výdejní místo. Příplatek za dobírku je v takovém případě 30,- Kč.

 

Online platby pro nás zajišťuje platební brána ComGate. Poskytovatel služby, společnost ComGate Payments, a.s., je licencovaná Platební instituce působící pod dohledem České národní banky. Platby probíhající skrze platební bránu jsou plně zabezpečeny a veškeré informace jsou šifrovány.

Platba kartou

Nejrychlejší způsob zaplacení online. Do rozhraní platební brány ComGate zadáte číslo karty, datum platnosti a CVC kód – tři čísla, která najdete v podpisovém proužku na zadní straně karty. Vše je zabezpečeno standardem 3D Secure, a tak budete nejspíš požádáni o zadání číselného kódu, který obdržíte SMSkou od své banky.

 

Platba bankovním převodem

Okamžitá platba prostřednictvím internetového bankovnictví. Platební brána ComGate vás přesměruje do vašeho internetového bankovnictví, kam se přihlásíte jako obvykle a zde potvrdíte už připravený platební příkaz. 

 

Po dokončení platby budete přesměrováni zpět do obchodu. Platba je potvrzena okamžitě, budeme bez odkladu pokračovat v realizaci objednávky.

Kontakty

ComGate Payments, a.s.
Gočárova třída 1754 / 48b, Hradec Králové
E-mail: platby-podpora@comgate.cz
Tel:  +420 228 224 267

 

 

 

Balení

Jak jsou šperky zabalené? Lze objednat dárkové balení?

 

Dáváme si záležet i na samotném balení šperků, aby bylo funkční pro přepravu a současně byla Vaše radost po rozbalení co největší. Všechny objednávky balíme do dárkových papírových obálek, s konopným motouzem, nebo papírových pytlíků. Nepoužíváme krabičky a syntetické pytlíky.

Pokud chcete šperky jako dárek, je možné se domluvit a na přání vytvořit a přiložit osobní vzkaz/přání. Pro tyto účely používáme vysokogramážový grafický papír.

Pro zaslání poštou používáme bublinkové obálky. To proto, že jsme zatím neobjevily vhodnější typ balení, aby šperky i dárkové balení zůstaly nepoškozené.

 

 

DSC_0005_abcd

 

 

 

 O špercích

Mohu si objednat indiviuální úpravy šperků?

Ano, je to možné. Není člověk ten, aby se zavděčil lidem všem, ale snažíme se splnit taková přání, která jsou v našich možnostech. Individuální přání napište do poznámky pro prodejce v průběhu nákupu v nákupním košíku (karta č. 3 - "Informace o vás").

 

Mohu si nechat na šperky vyrýt nebo vygravírovat svůj text?

Služby rytí nebo gravírování bohužel zatím neposkytujeme.

 

Jaký text si mohu nechat napsat na náramky s morseovkou?

Text u náramků s morseovkou je na Vás. Vždy jde o to, aby se text na náramek vešel, a aby vypadal dobře (s úpravou textu vám rády poradíme). Také nevyrábíme texty podporující násilí či nenávist proti jednotlivcům nebo skupinám. Každá morseovka je pak na indiviuální kartičce z vysokogramážového grafického papíru s přepisem textu (tak, aby majitel šperku věděl o jaký nápis se jedná).

 

Jsou šperky skutečně z pravého stříbra?

Pokud je u šperků uvedeno, že komponenty, jako např. korálky morseovky, jsou ze Stříbra Ag925/1000, tak jsou skutečně z pravého Sterlingového stříbra. A protože prodáváme stříbrné šperky a šperky se stříbrnými komponenty, jsme řádně registrovány u puncovního úřadu. Naše registrační číslo Ident je 14005.

 

Co to vlastně chirurgická ocel je? 

Chirurgická ocel je slitina kovů (směs) železa, uhlíku a chromu. Přidání chromu činí z oceli jasnou, ​lesklou, a vysoce odolnou nerezavějící ocel. Někdy se přidávají do směsi také další kovy, jako je mangan a nikl. Ačkoliv je chirurgická ocel extrémně odolná, je to také relativně lehký kov. Při nošení se tedy budete cítit velmi pohodlně. Chirurgická ocel je velmi odolná vůči poškrábání, korozi a ušpinění. Jedná se o antialergenní kov.

 

 Z jakých materiálů jsou šperky vyrobeny?

Snažíme se, aby veškeré popisky obsahovaly i popis materiálu, ze kterého jsou šperky vyrobeny. Obecně ale můžeme říci, že z kovů používáme pouze Stříbro Ag 925/1000 a chirurgickou ocel. Z dalších materiálů pak pravé přírodní minerální kameny, lávu, dřevo a mušle. Někdy používáme kvalitní broušené sklo. Nepoužíváme levné a nekvalitní bižuterní kovy.

 

 Jsou minerální korálky opravdu z kamenů?

Ano. Používáme pravé přírodní minerální kameny. Křišťál je opravdu křišťál a ne křišťálové sklo s vysokým obsahem olova.

Místo Opálu používáme opalit - Cat's Eye Opal, který se vytváří a nechává růst v laboratořích, a je levnější a ne tak vzácnou variantou pravého opálu.

 

Proč Twins Life Blog?

Protože jsme jednovaječná dvojčata a rozhodly jsme se do toho jít společně.

 

Co znamená Vaše logo?

Naše logo je kruh. Karma. Uroboros, koloběh života. Ale také kroužek co Vám zbyde po hrnečku kávy na stole.

KARMA označuje etický přírodní zákon příčiny a následku, čin vykonaný se záměrem nebo vědomým motivem a odpovídající následek tohoto činu, postihující zpětně aktéra samotného. Naopak nesobecké jednání přináší štěstí.

ciste

 

 

 

Péče o Šperky

Jak byste měli pečovat o šperky, aby vydržely co nejdéle krásné:

  1. Šperky navlékejte jako poslední (vždy po obléknutí a nanesení kosmetiky) a naopak je svlékejte jako první.
  2. Životnost šperků zkracují parfémy, líčidla a laky na vlasy, stejně jako mycí, čistící a desinfekční prostředky.
  3. Šperky tedy nenoste při koupání, sprchování, mytí nádobí a podobných činnostech, při kterých šperk přichází do styku s vodou a chemií.
  4. Dočasně odloženou bižuterii, zvláště šňůrkové náramky, neponechávejte na přímém slunci.
  5. Není vhodné se šperky spát, nebo cvičit, protože by se jemné komponenty mohly zdeformovat, či přetrhnout.
  6. Rovněž je vhodné šperky odkládat při sportu, pot jim nesvědčí.
  7. Náramky a náhrdelníky je vhodné vždy ukládat na speciální stojánky, háčky, nebo je uložit do šperkovnice, kde budou chráněny proti všem vlivům světla, prachu a vlhkosti.
  8. Šperky s kombinací bižuterních prvků jsou určeny k příležitostnému nošení.
  9. Stříbrné šperky mohou přirozeně tmavnout, nejedná se o vadu. Takové šperky většinou lze znovu vyčistit a vyleštit.
  10. Pamatujte na to, že i šperky z chirurgické oceli se mohou poškrábat a poničit.
  11. Je třeba pamatovat na to, že používají-li šperky osoby nemocné, s velmi agresivním potem či osoby užívající některé léky, může dojít k narušení a změně vzhledu povrchu kovových dílů.
  12. K opotřebení a oděru rovněž může dojít při nošení společně s hodinkami a dalšími šperky.
  13. I přes dodržování výše uvedených doporučení mohou být na špercích časem patrné známky opotřebení, nejedná se o závadu. Pokud ale budete tato doporučení dodržovat, zachová se jejich původní vzhled dlouhou dobu.

 

V případě nejasností rády vše vyjasníme ❤

 

 

Nenašli jste zde odpověď na vaši otázku? Napište nám na twinslifeblog@seznam.cz.

Zpět do obchodu